Bent Branderup geeft viermaal per jaar een weekendclinic in Nederland.

Je kunt op twee manieren deel nemen aan de clinics Academische Rijkunst: Als praktijkdeelnemer met je eigen paard, of als theoriedeelnemer. Als praktijkdeelnemer krijg je 3 keer een half uur privéles van Bent Branderup. Als theoriedeelnemer kun je het hele weekend volgen; de theorielessen en je kunt meekijken bij de praktijklessen.

De weekendclinics in Nederland worden gegeven op drie locaties in Nederland: Helvoirt, Lunteren en Arnhem. De clinics worden georganiseerd door Marion van de Klundert (Helvoirt), Eef Nibbelink (Arnhem) en Celine van der Stroom (Akersloot), allen licensed Branderup trainers. Daarnaast rijden er regelmatig diverse ridders en squires in de Academische rijkunst mee in de clinics.

Tijdens een weekendclinic krijgen acht combinaties drie keer een half uur les van Bent Branderup. Twee lessen op zaterdag en één les op zondag. Daarnaast wordt op beide dagen twee keer theorieles gegeven over de Academische Rijkunst. Bent Branderup begint tijdens de eerste theorieles bij de basis biomechanica van het paard, van daaruit bouwt hij de theorie verder uit naar de ruiterhulpen en de verdere opleiding van het paard. Op zondag wordt aandacht besteed aan trainersvaardigheden. Hij ondersteunt zijn verhaal met duidelijke tekeningen van paard en ruiter en verscheidene voorbeelden en anekdotes. De voertaal tijdens de clinics in Nederland is Engels, op verzoek kunnen praktijkdeelnemers hun lessen ook in het Duits krijgen.

Programma

Zaterdag

08:30-09:00Koffie/thee en ontvangst
09:00-10:00Theorie
10:00-14:00 Alle 8 combinaties krijgen een half uur les
14:00-14:30Lunch
14:30-15:30Theorie
15:30-19:30 Alle 8 combinaties krijgen hun 2e les

Zondag

08:30-09:00Koffie/thee en ontvangst
09:00-10:00Theorie
10:00-14:00 Alle 8 combinaties krijgen een half uur les
14:00-14:30Lunch
14:30-15:00Theorie


Meedoen

Iedereen die geïnteresseerd is in de Academische Rijkunst kan zich aanmelden als theoriedeelnemer. Bent Branderup neemt elke clinic de tijd om de basisprincipes en filosofie van de Academische Rijkunst uitgebreid toe te lichten. Theoriedeelname aan een clinic kost 135 euro voor het gehele weekend.  Kom je met zes mensen of meer? Dan geldt het kortingstarief van 85 euro. Aanmelden kan hier.

Praktijkdeelnemers dienen minimaal eenmaal eerder op een clinic te zijn geweest als theoriedeelnemer en voldoende geschoold te zijn in de Academische Rijkunst. Praktijkdeelnemers zijn ridders en squires in de Academische Rijkunst of hun leerlingen. Praktijkdeelnemers kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met de organisatie.

Heb je nog geen ervaring met Academische Rijkunst en wil he in de praktijk aan de slag? Voordat je mee kunt doen als praktijkdeelnemer aan een clinic kun je les nemen bij een van onze instructeurs.

Wil je graag een test afleggen? Om de grondwerk/longeproef en de squireproef te mogen afleggen moet een actief lid van het Ridderschap (dus Squire of hoger) je aanraden bij Bent. Overleg dus altijd eerst met je instructeur! Je instructeur kan bij de organisatie aangeven dat je klaar bent voor de test, zodat er een plek voor je gereserveerd kan worden.