Bent Branderup is de grootmeester in de Academische Rijkunst. Op zijn stal in Denemarken leidt hij zijn eigen paarden (Knapstrubbers, Frederiksborgers en PRE’s) op tot en met de Hoge School. In de weekenden reist hij door Europa om weekendclinics te geven. Bent Branderup is altijd ge├»nteresseerd geweest in hippische etnologie. Zijn studiereizen door Europa brachten hem in contact met verschillende paardenculturen en leidden hem uiteindelijk naar diverse grootmeesters in Europa, waaronder Don Javier Garcia Romero, Nuno Oliveira en Egon von Neindorff.

Bent Branderup is auteur van de boeken “Akademische Reitkunst”, “Reiten auf Kandare” en heeft de herdruk van werken van oude meesters zoals Pluvinel en de la Gueriniere in het Duits gerealiseerd (uitgeverij Cadmos). In 2014 is zijn Engelstalige boek The Academic Art of Riding verschenen. Vanaf 2017 verschijnen er met regelmatig bookazines, elk geweid aan een stap op de academische ladder.

Bent Branderup combineert zijn theoretische kennis van de oude Meesters, inzichten uit de moderne wetenschap, zijn praktijkervaring als trainer en zijn pedagogische inzichten in de Academische Rijkunst. Een aantal maal per jaar is hij in Nederland en Belgi├ź voor clinics. Bij de selectie van praktijkdeelnemers wordt voorrang gegeven aan leden van de Ridderschap en hun leerlingen. Neem voor een start in de academische rijkunst contact op met een van de instructeurs van Academische Rijkunst Nederland.

Bent Branderup selecteert jaarlijks een aantal van zijn meest toegewijde leerlingen tot Licensed Branderup Trainer. Dit zijn instructeurs die hebben aangetoond in zijn filosofie te trainen en les te geven.

Kijk voor meer informatie over Bent op bentbranderup.dk.