Omdat onze open dag dit jaar vanwege de covid-19 maatregelen niet door kan gaan, geven we een kijkje via een serie webinars! De eerste webinars staan al gepland. Inschrijven kan via DEZE LINK

12 november: Academische Rijkunst, wat houdt het in?
Webinar gegeven door ridder in de Academische Rijkunst Marion van der Klundert

De Academische Rijkunst duikt steeds vaker op in de Nederlandse ‘paardenwereld’. In verschillende bladen staan artikelen over deze vorm van paarden trainen. Ook zie je steeds meer mensen met hun paard aan het werk volgens deze kunstvorm. Interessante oefeningen zoals schouderbinnenwaarts en piaf worden beschreven en beoefend. Maar waar komen deze interessante oefeningen toch vandaan? 

Marion van de Klundert heeft zich sinds 2004 geïnteresseerd en ontwikkeld in de Academische Rijkunst. Ze is Ridder en Licensed Bent Branderup trainer en heeft de wens om haar passie met zoveel mogelijk mensen te delen. Daarom zal zij in een webinar antwoord geven op deze vraag. En er komen nog veel meer vragen aan bod, zoals;   

Wat is Academische Rijkunst?
Waar komt het vandaan? 
Hoe verhoudt het zich tot de Klassieke dressuur?
Voor wie is het bedoeld?
Wat is ‘The Knighthood’?
Waar kan ik dit leren?

En dit is nog maar een kleine selectie van vragen die tijdens het webinar op 12 november 2020 van 20.00 – 21.00 uur worden beantwoord met behulp van foto’s, filmpjes en websites. 

Heb je zelf een vraag over de Academische Rijkunst, stel die  tijdens het webinar via de chat. Aarzel niet en meld je aan!

19 november: zijgangen en rechtrichten
Webinar gegeven door squire in de Academische Rijkunst Ylvie Fros

Binnen de academische rijkunst gebruiken we de zijgangen schouderbinnenwaarts en travers om het paard recht te richten. In dit webinar leg ik uit wat een biomechanisch correcte zijgang is die het paard helpt zijn balans te verbeteren en hoe je deze kunt herkennen. Daarnaast komt het thema rechtrichten van het paard uitgebreid aan bod.

26 november: Over het bekken en de ruiterzit
Webinar gegeven door squire in de Academische Rijkunst Ylvie Fros

Welk type pad of zadel past bij jouw anatomie?
Hoe weet je hoeveel ruimte je hebt tussen je zitbotten, en waarom is dit van belang?
Hoe gebruik je je bekken correct tijdens het rijden?
Hoe gebruiken we binnen de Academische Rijkunst de zit om onze hulpen te verfijnen?
Deze themas en nog veel meer over het bekken en de zit komen aan bod tijdens dit webinar!

Heb je zelf een vraag over de Academische Rijkunst, stel die tijdens het webinar via de chat. Aarzel niet en meld je aan!

Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

3 december: Academische Rijkunst Bitloos
Webinar gegeven door Evy Kovacs

Tijdens deze webinar neem ik jullie mee in het proces van bitloos werken in de AR. Wat zijn de mooie dingen van het bitloos werken en hoe kan het dat het zo goed samen gaat met de AR. Welke optoming gebruik je en waarom? Zijn er extra aandachtspunten of moeilijkheden die je bitloos tegenkomt en hoe los je dit op. Het belang van een goede communicatie, timing en het begrijpen van de hulpen. Ik neem jullie kort mee in de wereld van bitloos werken en hoe dit toe te passen is bij ieder paard.

10 december: Buitengewone paarden in de AR
Webinar gegeven door Laurien Sijses

De academische rijkunst is voor alle paarden geschikt. In dit webinar zal ik bespreken dat we met ‘alle paarden’ ook echt álle paarden bedoelen, mét alle uitdagingen die ze ons kunnen geven: Fysiek, mentaal en emotioneel. De academische rijkunst geeft ons de middelen om zelfs de grootste en de kleinste paarden biomechanisch correct te kunnen trainen, zolang we onze training op hun aanpassen: van shet tot shire. In de spotlight staat mijn buitengewone konik merrie Sil: hoe we van een ruziemakende probleempony met een moeilijk lijf naar een vurige werkpony met een uitdagende lichaamsbouw trainden!

17 december: 5 tips voor jouw succesvolle grondwerk training
Webinar gegeven door squire in de Academische Rijkunst Celine van der Stroom

Voor het opstarten van een jong paard en voor de grondwerk training met jouw oudere paard.
 
Of je nu start met een jong paard of al grondwerk doet met een ouder paard, er zijn een aantal dingen die je moet weten om je grondwerk training nog succesvoller te maken.Tijdens het webinar deel ik met jullie de ins en out over wat ik belangrijk vind om ieder paard mee te geven in zijn training, zeker als je wilt dat de grondwerk training een positieve inslag heeft op jullie dagelijkse communicatie en in het rijden nu al of in de toekomst wanneer je je paard hebt voorbereid op zijn carrierre als rijpaard. De 5 tips gaan onder andere in op het gebruik van jouw hand, jouw positie in het grondwerk, leading training, communicatie training en following training. Tijdens het webinar is er ook ruimte om vragen te stellen over waar jij tegen aanloopt in jouw grondwerktraining met je paard.

Heb je zelf een vraag over de Academische Rijkunst, stel die tijdens het webinar via de chat. Aarzel niet en meld je aan!

Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.